Halo Jeneratör

Tuz odalarında,  tuz aerosol partikülleri üreten Halojeneneratör olmadan tuz terapisi için gerekli olan atmosferin üretilmesi imkansızdır. Amerika merkezli Tuz Terapi Derneği Tuz odalarını Aktif Tuz odası ve Pasif Tuz Odası olarak ikiye ayırmaktadır.
Tuz Aeresol partikülleri üreten Halojeneratör bulunmayan Tuz odaları sadece görsel olarak kullanılmaktadır.

Türkiye’de Tuz Odaları yapımına başladığımız yıllarda Halojeneratör makinelerini tek üretici ülke olan Çin’den getirip Tuz odalarına monte ettik. Fakat tüm aksamları plastik olan makinelerin sık sık arıza yapması ve yedek parça temininin uzun zaman alması, bazı parçaların hiç temin edilememesi gibi sorunlarla karşılaşınca ülkemizde konusunda uzman makine mühendisleri ile krom ve çelik aksamlı öğütücülü ve Tüm parçaları anında temin edilen Halojeneratörlerin imalatına başladık

HALOJENERATÖR NEDIR?

Bir tuz odası, tuz mağarası veya tuz terapisi konseptinde başarıyı canlandıran kalp ve ruh halojeni ile başlar (halo, Yunanca’da tuzdur). Bir halojenatör, Haloterapi olarak da bilinen güvenli ve etkili kuru tuz tedavisi sağlamak için kullanılan özel bir ekipman türüdür. Bir tuz odasının birincil terapötik yararı, saf Sodyum Klorürden parçalanır, öğütülür ve halojenleyiciden hassas mikroskopik tuz parçacık boyutlarında ve konsantrasyon seviyelerinde havaya dağıtılır.

Tuz Terapi Derneğine göre haloterapi yaptığını iddia eden tuz odaları ve tuz mağaraları var ancak halojene sahip değiller. Bir halojeneratör olmadan tuz terapisi mümkün değildir,  Tuzun duvarlarda ve zeminlerde bir dekor özelliğine sahip olabilmelerine karşın, kuru tuz terapisinin (Haloterapi) sağlanabileceği tek yol kuru tuzun oda veya odaya dağılmış halde bulunmasıdır. Bazıları, ısıtılmış Himalaya tuzunun, bir dengede Elektrik Manyetik Frekansları (EMF) ve pozitif iyonları dengelemek için bazı negatif iyonları serbest bırakarak yararlı olabileceğini iddia ederken , bu tip tuz odaları ve mağaralar haloterapinin herhangi bir yarar sağlamıyor.

HALOJENATÖRÜ NASIL ÇALIŞTIRIYOR VE MUHAFAZA EDIYORSUNUZ?

• Halojenatör kurulduktan sonra, cihaza tuz koymak ve başlatmak  tek yapmanız gereken şeydir.
  • Halojeneratörlerimiz ayrıca Bluetooth  vasıtasıyla uzaktan programlanabilir ve çalıştırılabilir.
  • Tüm Halojeneratörle modellerimiz, oturum süresi, konsantrasyon seviyeleri ve daha fazlası için sınırsız sayıda olasılık ile 9 ön ayarlı tuz oturumu programı saklayabilir.
  •  Halojeneratörlerimiz modülerdir ve kolay ve çabuk erişim için beceriksiz ve zaman alıcı vidalar ve kelepçeler yerine endüstriyel mukavemet mıknatıslarını kullanan “Smart Connect” bağlantıları içerir; bu sayede temizlik ve bakım basit ve güvenli hale gelir.
  • Kullanım sıklığına bağlı kalmaksızın Makineler kendi kendini temizlemektedir.

Halojenaratör

• 10 M² den 150 M² ye kadar verimli cihazlar