Health & Fitness Club için Tuz Odaları

Health & Fitness Club lerde son yıllarda Tuz odası hızla yayılmaktadır.

Tuz terapisi Türkiye’de yeni olsa da, önde gelen bazı spor takımlarımız eğitim rejimine tuz terapisi uygulamaktadır

Tuz Terapisi, akciğer fonksiyonunu geliştirerek ve akciğer kapasitesini ve canlılığı artırarak spor performansını önemli ölçüde artırabilir.

Tuz Pistinde, bir atlet olduğunuzda her avantajın önemini anlıyoruz. Her sporcunun birincil amacı maksimum potansiyelini yakalamaktır. Buna ulaşmada en önemli faktörlerden biri de solunum deseninizi geliştirmenizdir.

Tuz Terapisinin amacı nefes desenini normalleştirmektir. Vücut fizyolojik olarak normal parametrelerinde çalışırken, daha yüksek bir performans seviyesinde çalışabilir. Dayanıklılık ve dayanma gücü en üst düzeye çıkar. Sporcular, nefes alma modellerini düzelttikten sonra, daha az nefesle daha iyi performans elde edebildiklerini keşfederler. Bu, sporcuların daha fazla hava rezervine sahip oldukları ve dolayısıyla optimum seviyede performans gösterdikleri anlamına gelir. Kazanmak istediğinde, o kenarı yakalaman gerekiyor.

Sporcuları etkileyen birkaç solunum sistemi koşulları vardır. Bunlar hava akışı tıkanıklığını içerir; bu da performansı düşürür; artmış bronşiyal tepki; havayla taşınan allerjenlere ve diğer istenmeyen inhale parçacıklara maruz kalma; ve solunum yolu hastalıkları ve astım, alerji ve hava yolu inflamasyonu gibi durumlar. Tuz Terapisi, bu konularda tamamen doğal, ilaçsız bir çözümdür.

Sadece akciğer kapasitesinin arttırılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda eğitim oturumları arasındaki toparlanmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Tuz odası çok rahatlatıcıdır ve vücudunuz orada iken derin dinlenebilir.

Tuz Terapisi, mesleki spor eğitimindeki en yeni trenddir. Doğu Avrupa’daki milli takımlar düzenli olarak Tuz Terapisini eğitim rejimine entegre ediyorlar. Takımlar, yer altı bir spor sahası ve basketbol sahası / futbol sahası bulunan bir speleoterapi birimine sahip Polonya, Romanya ve Ukrayna’daki gibi büyük yer altı tuz mağaralarıyla bir hafta eğitim veriyorlar.

Health & Fitness Club ler için Tuz Odası yapım aşamamız

• İşletmenizde uygun yerin belirlenmesi