Oteller - Kaplıcalar SPA VE WELLNESS Tuz Odası

Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da Otel ve Kaplıcaların SPA’larında tuz odaları uygulamaları SPA teknolojilerinin gelişim eğilimi olarak kabul edilmektedir.
Beş yıldır devam eden Tuz Odaları, HaloSPA tedavisinin popülerliğini ifade eden SPA endüstrisindeki trend olarak görülmektedir.

Otel ve Kaplıcalarda Tuz odalarının popülerliğinin artması sonucu, ülkemizde otellere Tuz odası kurma işi, işin ehli olmayan firmalara bırakılınca, bilinçsizce yapılan tuz odaları maalesef şifa ve terapi özelliği olmayan sadece görsel olarak tuz odasını andıran anlamsız odalarla doldu.

Ülke çapında birçok tel ve Kaplıcalarda
Bazı şirketler tarafından üretilen şüpheli kalitede ekipmanlarla gerçekleştirilen birçok farklı tuz odası türü vardır.
Haloterapi ile ilgili şık trend ve güvenilir bilgi eksikliği, genellikle sahte bilimsel bilgiye dayanan tekniklerin yaygınlaşmasına yol açmıştır.
Otellerde’da inşa edilen yüzlerce tuz odası arasından sadece birkaçı kontrollü haloterapi yönteminin tam, etkili ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamıştır.
Türkiye genelinde otellerde kurduğumuz Tuz Odalarının tamamı bilimsel çalışmalarla 23 yıllık çalışma ve araştırmalarımız sunucu yapılmıştır.

Amerika Tuz Terapi Derneği tarafından Tuz odaları ikiye ayrılır
Aktif Tuz Odaları
Pasif Tuz Odaları
Pasif Tuz odaları Tuz tuğlası veya diğer aksesuarlarla bir odanın dekore edilmesi görsel olarak tasarlanmış ancak halojenatör içermeyen büyük miktarda tuz ile doldurulmuş insan yapımı ortamlardır.
Pasif Tuz odaları dinlenmek, meditasyon yapmak ve psiko-duygusal refahı artırmak için işe yarayabilir ama Tuz odasında Herhangi bir haloterapi aleti olmadan, haloterapi özelliği sağlanmaz.

Aktif tuz odaları ise odanın tüm duvarları, tavan ve zemin doğal kristal tuzla kaplanır vebir halojenizatöre sahiptir ve öncelikli olarak inhale edilecek ve cilde temas edecek havadaki mikro tanecik parçalarının kontrollü bir şekilde sağlanması üzerine kurulmuştur. Bu, yalnızca bir halojeneratör olarak bilinen özel bir ekipman parçasıyla sağlanabilir. Saf sodyum klorür halojenizatöre yerleştirilir, daha sonra tuzu parçalayıp mikro boyutlu parçacıklara taşır ve tuz aerosolunu havaya dağıtır. Bu kuru tuz terapisi Haloterapi olarak bilinir.

Pasif Tuz odalarında yapılan seanslar sağlık açısından bir rahatlama ve iyileşme sağlamayacağı için kullananların tekrar ziyaret etme isteğini harekete geçirmez.

Aktif Tuz odalarında yapılan seanslar sağlıklı veya rahatsızlığı olan insanların tekrar tekrar ziyaret etme isteğini sağlayacaktır.

Tuz Odası Yapım Sürecimiz

• İşletmenizde uygun yerin belirlenmesi