Tuz Odası Olan Oteller

Speleo terapinin alternatifi olan Haloterapi amaçlı yapay tuz mağaraları 80 li yılların sonunda ortaya çıkmıştır. Halojeneratör denilen medikal tuz partiküllerini odaya veren Tuz aerosol jeneratörü ile yapılan ilk tuz odası 1990 yılında St.Petersburg’daki All-Union Pulmonoloji Enstitüsü’nde  kuruldu ve bu yöntem “haloterapi” olarak adlandırıldı.
Tuz odaları, kuru tuz aerosolünün hava ortamının özel ekipmanlarla yeniden üretildiği bir tıbbi yöntem olarak geliştirildi.

Yaklaşık 15 yıl önce Rusya ve diğer bazı ülkelerde yayılan tuz odaları ülkemizde de öncelikle otel ve kaplıcalarda son trend olunca sauna, buhar odası, kar odası gibi odalara entegre olarak ilk tuz odaları ne yazık ki inşaatçılara yaptırıldı.

Yapılan bu tuz odaları, herhangi bir profesyonel gözetim olmaksızın ve bilimsel standartlar dikkate alınmadan  müşterilerin ticari kullanımına açık hale getirildi.

Şu anda reklamları yapılan çok sayıda tuz odası bulunan oteller vardır ama bunların büyük kısmı holoterapi bilgi eksikliği ve  bilimsel verilere dayanmayan tekniklerle yapılmıştır.
Ülkemizde inşa edilen yüzlerce tuz odasından sadece birkaç tanesi kontrollü haloterapi yönteminin tam, etkili ve güvenli kullanımı için modern ekipmanlara sahiptir.

Yapılan bu tuz odaları zaman içinde yıkılıp yeniden yapılmaktadır.

Sitemizde sağlıklı ve standartlara uygun tuz odaları listelenecek tir.